Maar deze strategie is op langere termijn niet zonder gevaar, ze kan leiden tot de escalatie van het conflict waarbij Rusland en de NATO met getrokken messen tegenover elkaar staan. Een kleine vonk kan in dat geval volstaan om de toestand volledig uit de hand te doen lopen.

De Krimaffaire kan zodoende de voorbode zijn van een nieuwe internationale crisis, waarvan uiteindelijk niemand momenteel de volledige draagwijdte van kan beseffen. Die crisis kan uit de hand lopen, mogelijk zelfs over een periode van 5 tot 10 jaar. De wereld kan daardoor een heel andere plaats worden.

Maar deze strategie is op langere termijn niet zonder gevaar, ze kan leiden tot de escalatie van het conflict waarbij Rusland en de NATO met getrokken messen tegenover elkaar staan. Een kleine vonk kan in dat geval volstaan om de toestand volledig uit de hand te doen lopen. De Krimaffaire kan zodoende de voorbode zijn van een nieuwe internationale crisis, waarvan uiteindelijk niemand momenteel de volledige draagwijdte van kan beseffen. Die crisis kan uit de hand lopen, mogelijk zelfs over een periode van 5 tot 10 jaar. De wereld kan daardoor een heel andere plaats worden.