De economie die de nieuwe Japanse regering erft, zit volgens Belfius Research in de hoek waar de klappen vallen. Het ondernemersvertrouwen daalt sinds midden vorig jaar.

Vooral de industrie scoort zwak. De voorraden lopen op. De uitvoer blijft teruglopen, vooral die naar China, hoewel enige tekenen van uitbodeming zich manifesteren.

De investeringen vertonen nog geen tekenen van verbetering. De arbeidsmarkt wijst op een zeer beperkt tewerkstellingsaanbod terwijl het percentage van de werkloosheid langzaam hogerop klimt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kleinhandelsomzet veeleer daalt.

Hier tegenover staat een opvallende verbetering van de woningbouw die hand in hand gaat met een mooie stijging van de kredietverlening door de banken.

De deflatie houdt aan. De liberale partij heeft een verpletterende verkiezingsoverwinning behaald en moet nu de ambitieuze beloften concretiseren.

De economie die de nieuwe Japanse regering erft, zit volgens Belfius Research in de hoek waar de klappen vallen. Het ondernemersvertrouwen daalt sinds midden vorig jaar. Vooral de industrie scoort zwak. De voorraden lopen op. De uitvoer blijft teruglopen, vooral die naar China, hoewel enige tekenen van uitbodeming zich manifesteren. De investeringen vertonen nog geen tekenen van verbetering. De arbeidsmarkt wijst op een zeer beperkt tewerkstellingsaanbod terwijl het percentage van de werkloosheid langzaam hogerop klimt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kleinhandelsomzet veeleer daalt. Hier tegenover staat een opvallende verbetering van de woningbouw die hand in hand gaat met een mooie stijging van de kredietverlening door de banken. De deflatie houdt aan. De liberale partij heeft een verpletterende verkiezingsoverwinning behaald en moet nu de ambitieuze beloften concretiseren.