In het geval van Cyprus, het vierde land dat aan de rand van het bankroet ging balanceren, werd voor een andere oplossing gekozen. Het waren daar namelijk de banken die het land in het bankroet dreigden mee te slepen en dus werden ook de depositohouders van de twee grootste Cypriotische banken betrokken in het verhaal.

Hun tegoeden werden boven een bedrag van 100.000 euro deels aangeslagen, in ruil kregen de klanten aandelen van hun bank. Krijgen we waardeloze aandelen in ruil voor ons spaargeld? Een dergelijk scenario valt niet bij voorbaat uit te sluiten wanneer ook in Europa banken in moeilijkheden komen.

In het geval van Cyprus, het vierde land dat aan de rand van het bankroet ging balanceren, werd voor een andere oplossing gekozen. Het waren daar namelijk de banken die het land in het bankroet dreigden mee te slepen en dus werden ook de depositohouders van de twee grootste Cypriotische banken betrokken in het verhaal. Hun tegoeden werden boven een bedrag van 100.000 euro deels aangeslagen, in ruil kregen de klanten aandelen van hun bank. Krijgen we waardeloze aandelen in ruil voor ons spaargeld? Een dergelijk scenario valt niet bij voorbaat uit te sluiten wanneer ook in Europa banken in moeilijkheden komen.