Waar gaat het allemaal om? Nogal wat mensen geloven dat de wereld op 21 oktober zal vergaan, dit op basis van de kalender die door de Maya's werden opgesteld.

Deze oude beschaving had een geavanceerd kalendersysteem dat de einddatum van alles wat we kennen op 21 december van dit jaar heeft geplaatst. Ook de beurzen zouden dus een fatale klap krijgen.

Zal de aarde op bewuste datum werkelijk stoppen met draaien? Natuurlijk zal dat niet het geval zijn. Een rapport van de NASA riep vorige week op om een einde te maken aan de hysterie omtrent een mogelijk einde van de wereld.

Ook na 22 december zal volgens de Amerikaanse ruimteorganisatie de zon nog op- en ondergaan. Eigenlijk hoeven we ons dus nergens zorgen over te maken. Alles heeft eigenlijk te maken met één groot misverstand.

Maya-kalender werd volledig verkeerd begrepen

Wie heeft al die heisa rond het einde van de wereld op 21 december veroorzaakt?, zo vraag de NASA zich af.

De moderne interpretatie van Maya-kalender raakt kant nog wal, eigenlijk staat daar helemaal niets in te lezen over het einde van de wereld.

De schuldigen moeten worden gezocht in het kamp van zij die de Maya-kalender verkeerd begrepen hebben.

Wie van ons kijkt naar de kalender die in de keuken tegen de muur hangt, zal daar 31 december zien staan als het einde van het kalenderjaar. Op dezelfde manier moet tegen 21 december worden aangekeken.

Bewuste datum is in de ogen van de Maya's het einde van een tijdperk, niet meer of niet minder dan dat. Vanaf 21 december begint een volledig nieuwe periode voor de Maya's, de wereld zal dus gewoon blijven doordraaien zoals we dat al duizenden jaren gewend zijn.

Waar gaat het allemaal om? Nogal wat mensen geloven dat de wereld op 21 oktober zal vergaan, dit op basis van de kalender die door de Maya's werden opgesteld. Deze oude beschaving had een geavanceerd kalendersysteem dat de einddatum van alles wat we kennen op 21 december van dit jaar heeft geplaatst. Ook de beurzen zouden dus een fatale klap krijgen. Zal de aarde op bewuste datum werkelijk stoppen met draaien? Natuurlijk zal dat niet het geval zijn. Een rapport van de NASA riep vorige week op om een einde te maken aan de hysterie omtrent een mogelijk einde van de wereld. Ook na 22 december zal volgens de Amerikaanse ruimteorganisatie de zon nog op- en ondergaan. Eigenlijk hoeven we ons dus nergens zorgen over te maken. Alles heeft eigenlijk te maken met één groot misverstand.Maya-kalender werd volledig verkeerd begrepen Wie heeft al die heisa rond het einde van de wereld op 21 december veroorzaakt?, zo vraag de NASA zich af. De moderne interpretatie van Maya-kalender raakt kant nog wal, eigenlijk staat daar helemaal niets in te lezen over het einde van de wereld. De schuldigen moeten worden gezocht in het kamp van zij die de Maya-kalender verkeerd begrepen hebben. Wie van ons kijkt naar de kalender die in de keuken tegen de muur hangt, zal daar 31 december zien staan als het einde van het kalenderjaar. Op dezelfde manier moet tegen 21 december worden aangekeken. Bewuste datum is in de ogen van de Maya's het einde van een tijdperk, niet meer of niet minder dan dat. Vanaf 21 december begint een volledig nieuwe periode voor de Maya's, de wereld zal dus gewoon blijven doordraaien zoals we dat al duizenden jaren gewend zijn.