Die shock - in de vorm van hogere grondstoffenprijzen - zal automatisch tot inflatie aanleiding geven.

Die inflatie zal beginnen in de groeimarkten, onder druk van de stijgende grondstoffenprijzen. De markt gaat zich namelijk indekken tegen een daling van de dollarkoers door grondstoffen te kopen.

Daardoor gaan ook de bedrijven in de geïndustrialiseerde landen met hogere kosten geconfronteerd worden, met als gevolg dat het economisch herstel onder druk komt te staan.

Bijkomend probleem is dat de FED door haar politiek van quantitative easing eigenlijk dollars bijdrukt, maar die dollars gaan niet noodzakelijk in de Verenigde Staten willen blijven. Er zal volgens Malmgren liquiditeit in dollars op de verkeerde plaatsen gecreëerd worden.

Die shock - in de vorm van hogere grondstoffenprijzen - zal automatisch tot inflatie aanleiding geven. Die inflatie zal beginnen in de groeimarkten, onder druk van de stijgende grondstoffenprijzen. De markt gaat zich namelijk indekken tegen een daling van de dollarkoers door grondstoffen te kopen. Daardoor gaan ook de bedrijven in de geïndustrialiseerde landen met hogere kosten geconfronteerd worden, met als gevolg dat het economisch herstel onder druk komt te staan. Bijkomend probleem is dat de FED door haar politiek van quantitative easing eigenlijk dollars bijdrukt, maar die dollars gaan niet noodzakelijk in de Verenigde Staten willen blijven. Er zal volgens Malmgren liquiditeit in dollars op de verkeerde plaatsen gecreëerd worden.