Een groep Duitse economen pleit er namelijk voor om een extra belasting te hebben op het spaargeld of zelfs op het volledige bezit van de rijke Europeanen.

Eigenlijk wordt de eurozone met twee problemen geconfronteerd. Er is natuurlijk het probleem van de hoge schulden, maar daarnaast loopt de ongelijkheid tussen het rijkere gedeelte en het armere gedeelte van de eurozone alsmaar verder op. Deze kloof lijkt stilaan onoverbrugbaar.

Genoeg geld om gaten in kas overheid te dichten

Het idee om een belasting te heffen van 10% op het spaargeld en de andere bezittingen van de rijken, is afkomstig van Stefan Bach van het Duits onderzoeksinstituut DIW.

De belasting zou in feite neerkomen op een 'gedwongen' lening aan de overheden die het geld na verloop van tijd zouden terugbetalen.

Uitgangspunt van Bach is dat alle bezittingen van alle rijke Europeanen samen ruimschoots de schulden van de overheden dekken.

Door het geld van de begoede klasse te activeren, zou het probleem van de Europese schuldencrisis in één klap opgelost zijn. Meer begoede spaarders en beleggers zijn met deze gewaarschuwd.

Een groep Duitse economen pleit er namelijk voor om een extra belasting te hebben op het spaargeld of zelfs op het volledige bezit van de rijke Europeanen. Eigenlijk wordt de eurozone met twee problemen geconfronteerd. Er is natuurlijk het probleem van de hoge schulden, maar daarnaast loopt de ongelijkheid tussen het rijkere gedeelte en het armere gedeelte van de eurozone alsmaar verder op. Deze kloof lijkt stilaan onoverbrugbaar. Genoeg geld om gaten in kas overheid te dichten Het idee om een belasting te heffen van 10% op het spaargeld en de andere bezittingen van de rijken, is afkomstig van Stefan Bach van het Duits onderzoeksinstituut DIW. De belasting zou in feite neerkomen op een 'gedwongen' lening aan de overheden die het geld na verloop van tijd zouden terugbetalen. Uitgangspunt van Bach is dat alle bezittingen van alle rijke Europeanen samen ruimschoots de schulden van de overheden dekken. Door het geld van de begoede klasse te activeren, zou het probleem van de Europese schuldencrisis in één klap opgelost zijn. Meer begoede spaarders en beleggers zijn met deze gewaarschuwd.