Ondanks de herstelbewegingen in de regio Pacific en Latijns Amerika kan volgens Theodoor Gilissen Bankiers worden vastgesteld dat dit nog niet heeft geleid tot een bodemproces. Het koersherstel in de aandelenmarkten van de opkomende landen verloopt uiterst moeizaam.

Het technisch beeld voor de beleggingscategorie aandelen blijft mede om boven-genoemd marktgedrag op zijn minst zorgelijk. De lange termijn contouren van impossante (H)oofd(S)chouderpatronen wijzen op geldstromen uit aandelen.

Wat ons te doen staat is 1) de (veranderingen in de) trends nauwlettend monitoren en 2) actie ondernemen zodra hiertoe aanleiding wordt gegeven.

Daling onder dieptepunt van juni zou concrete waarschuwing inhouden

In grote lijnen is de actuele situatie in de bekende beursindices volgens Theodoor Gilissen Bankiers als volgt tegemoet te treden.

Een stijging boven de laatste koerstoppen gevormd na het dieptepunt in juni zou aanleiding kunnen geven om het bodemproces op te heffen en de trend(s) als stijgend aan te merken.

Een daling onder het dieptepunt van juni dit jaar is juist een concrete waarschuwing dat de recente opleving meer ingegeven is door valse hoop of ontkenning. Dan volgt waarschijnlijk een ontnuchterende ijskoude douche.

Ondanks de herstelbewegingen in de regio Pacific en Latijns Amerika kan volgens Theodoor Gilissen Bankiers worden vastgesteld dat dit nog niet heeft geleid tot een bodemproces. Het koersherstel in de aandelenmarkten van de opkomende landen verloopt uiterst moeizaam. Het technisch beeld voor de beleggingscategorie aandelen blijft mede om boven-genoemd marktgedrag op zijn minst zorgelijk. De lange termijn contouren van impossante (H)oofd(S)chouderpatronen wijzen op geldstromen uit aandelen. Wat ons te doen staat is 1) de (veranderingen in de) trends nauwlettend monitoren en 2) actie ondernemen zodra hiertoe aanleiding wordt gegeven.Daling onder dieptepunt van juni zou concrete waarschuwing inhouden In grote lijnen is de actuele situatie in de bekende beursindices volgens Theodoor Gilissen Bankiers als volgt tegemoet te treden. Een stijging boven de laatste koerstoppen gevormd na het dieptepunt in juni zou aanleiding kunnen geven om het bodemproces op te heffen en de trend(s) als stijgend aan te merken. Een daling onder het dieptepunt van juni dit jaar is juist een concrete waarschuwing dat de recente opleving meer ingegeven is door valse hoop of ontkenning. Dan volgt waarschijnlijk een ontnuchterende ijskoude douche.