Oorzaak is uiteraard de vrees dat de wederopbouw van het land zo veel gaat kosten dat Japan zich voor generaties diep in de schulden zal moeten steken. Voorlopig valt het onmogelijk te voorspellen hoe groot de schade is die de ramp heeft aangericht.

De Markit iTraxx Japan is vanmorgen met 35 basispunten gestegen tot 145,50 basispunten, dit op basis van gegevens verstrekt door Deutsche Bank AG en CMA in New York.

De stijging is de grootste sinds die van 17 februari 2009. De prijs van de credit-default swaps bevindt zich nu terug op hetzelfde niveau als in maart 2009, aldus de economen.

Oorzaak is uiteraard de vrees dat de wederopbouw van het land zo veel gaat kosten dat Japan zich voor generaties diep in de schulden zal moeten steken. Voorlopig valt het onmogelijk te voorspellen hoe groot de schade is die de ramp heeft aangericht. De Markit iTraxx Japan is vanmorgen met 35 basispunten gestegen tot 145,50 basispunten, dit op basis van gegevens verstrekt door Deutsche Bank AG en CMA in New York. De stijging is de grootste sinds die van 17 februari 2009. De prijs van de credit-default swaps bevindt zich nu terug op hetzelfde niveau als in maart 2009, aldus de economen.