De speculatie neemt toe dat het land op een bankencrisis afstevent, waardoor het uiteindelijk gedwongen zou worden om een reddingsplan aan te vragen.

De credit-default swaps ter dekking van de Sloveense staatsobligaties zijn over een periode van 14 dagen met meer dan 60% gestegen.

Bas van Geffen, analist bij Rabobank International, merkt op dat Slovenië sinds het vinden van een oplossing voor Cyprus duidelijk in de schijnwerpers is komen te staan. Het land is niet groot en dat stimuleert de vrees dat er een nieuw Cyprus op komst is.

De speculatie neemt toe dat het land op een bankencrisis afstevent, waardoor het uiteindelijk gedwongen zou worden om een reddingsplan aan te vragen. De credit-default swaps ter dekking van de Sloveense staatsobligaties zijn over een periode van 14 dagen met meer dan 60% gestegen. Bas van Geffen, analist bij Rabobank International, merkt op dat Slovenië sinds het vinden van een oplossing voor Cyprus duidelijk in de schijnwerpers is komen te staan. Het land is niet groot en dat stimuleert de vrees dat er een nieuw Cyprus op komst is.