Kathleen Gaffney, co-manager van het Loomis Sayles Bond Fund, merkt echter op dat de problemen niet stoppen bij de verhoging van het schuldenplafond. Het gekrakeel over het plafond heeft een alarmlichtje doen branden over de hoogte van de Amerikaanse schulden.

De TED spread, het verschil tussen de rentevoet die de banken elkaar aanrekenen en de rente die de Amerikaanse overheid op drie maanden betaalt, is teruggevallen tot 18,70 basispunten. Dat betekent dat het vertrouwen in de Amerikaanse overheid een deuk heeft gekregen.

Kathleen Gaffney, co-manager van het Loomis Sayles Bond Fund, merkt echter op dat de problemen niet stoppen bij de verhoging van het schuldenplafond. Het gekrakeel over het plafond heeft een alarmlichtje doen branden over de hoogte van de Amerikaanse schulden. De TED spread, het verschil tussen de rentevoet die de banken elkaar aanrekenen en de rente die de Amerikaanse overheid op drie maanden betaalt, is teruggevallen tot 18,70 basispunten. Dat betekent dat het vertrouwen in de Amerikaanse overheid een deuk heeft gekregen.