Beide banken behoren tot de grootste kredietverstrekkers aan met name Oost-Europa. Er dreigt met andere woorden een kredietkrapte ('credit crunch') wanneer de crisis zich nog uitbreidt.

Maar vooral de regio's die afhankelijk zijn van kredieten verstrekt door Griekse banken lijken kwetsbaar. Die Griekse banken zijn vooral actief in Bulgarije en Roemenië.

Ongeveer 30% van de Bulgaarse en 12% van de Roemeense banken zijn in handen van Griekse moedermaatschappijen zoals Piraeus Bank SA en Alpha Bank SA.

Beide banken behoren tot de grootste kredietverstrekkers aan met name Oost-Europa. Er dreigt met andere woorden een kredietkrapte ('credit crunch') wanneer de crisis zich nog uitbreidt. Maar vooral de regio's die afhankelijk zijn van kredieten verstrekt door Griekse banken lijken kwetsbaar. Die Griekse banken zijn vooral actief in Bulgarije en Roemenië. Ongeveer 30% van de Bulgaarse en 12% van de Roemeense banken zijn in handen van Griekse moedermaatschappijen zoals Piraeus Bank SA en Alpha Bank SA.