Maar deze problemen zouden maar het topje van de ijsberg zijn, in de Chinese bankensector is er veel meer fout gelopen dan alleen maar het toestaan aan niet-rendabele kredieten aan de sector zonne-energie. De kredietverliezen in China kunnen volgens sommige bronnen oplopen tot 3000 miljard dollar.

Mike Werner, analist bij Sanford C. Bernstein & Co, is van mening dat de situatie namelijk veel erger is dan op basis van de cijfers zou kunnen opgemaakt worden. Het kan nog minstens één jaar duren alvorens de probleemkredieten op de balans van de banken zullen banken. Volgens Werner is de bodem van de crisis nog niet in zicht.

Maar deze problemen zouden maar het topje van de ijsberg zijn, in de Chinese bankensector is er veel meer fout gelopen dan alleen maar het toestaan aan niet-rendabele kredieten aan de sector zonne-energie. De kredietverliezen in China kunnen volgens sommige bronnen oplopen tot 3000 miljard dollar. Mike Werner, analist bij Sanford C. Bernstein & Co, is van mening dat de situatie namelijk veel erger is dan op basis van de cijfers zou kunnen opgemaakt worden. Het kan nog minstens één jaar duren alvorens de probleemkredieten op de balans van de banken zullen banken. Volgens Werner is de bodem van de crisis nog niet in zicht.