Afgelopen donderdag handhaafde diezelfde ECB haar tarieven op het bestaande zeer lage niveau en hield ze de mogelijkheid van een zogeheten "asset backed securities"-programma (waarbij gedekte waardepapieren worden opgekocht) open.

President Draghi zei overigens wel dat hij zich zorgen maakt over de escalatie van sancties tussen het westen en Rusland, vanwege de nog fragiele staat van de Europese economie. Ook uit China kwamen positieve cijfers over de buitenlandse handel die wijzen op een verder aantrekken van de wereldhandel.

Afgelopen donderdag handhaafde diezelfde ECB haar tarieven op het bestaande zeer lage niveau en hield ze de mogelijkheid van een zogeheten "asset backed securities"-programma (waarbij gedekte waardepapieren worden opgekocht) open. President Draghi zei overigens wel dat hij zich zorgen maakt over de escalatie van sancties tussen het westen en Rusland, vanwege de nog fragiele staat van de Europese economie. Ook uit China kwamen positieve cijfers over de buitenlandse handel die wijzen op een verder aantrekken van de wereldhandel.