Deze stelling is de conclusie van het eerste rapport over overheidsschulden dat door Dagong werd opgesteld. Het Chinese ratinghuis stelt zich daarmee lijnrecht tegenover Moody's, Standard & Poors en Fitch die alle drie stellen dat de Amerikaanse overheidsschulden de veiligste in de wereld zijn.

Dagong gaf de Verenigde Staten een rating die lager is dan die van 11 andere landen waaronder Zwitserland. Het ratingagentschap is van mening dat de VS één van de landen is die worden geconfronteerd met oplopende overheidsschulden en met de mogelijkheid dat die niet terugbetaald gaan kunnen worden.

Bij Dagong is topman, Guan Jianzhong van mening dat het huidige westerse kredietratingsysteem verantwoordelijk is voor de wereldwijde crisis en voor de Europese schuldenprpblemen. De ratinghuizen gaven valse informatie en reageerden te laat op veranderingen in de marktomstandigheden.

Deze stelling is de conclusie van het eerste rapport over overheidsschulden dat door Dagong werd opgesteld. Het Chinese ratinghuis stelt zich daarmee lijnrecht tegenover Moody's, Standard & Poors en Fitch die alle drie stellen dat de Amerikaanse overheidsschulden de veiligste in de wereld zijn. Dagong gaf de Verenigde Staten een rating die lager is dan die van 11 andere landen waaronder Zwitserland. Het ratingagentschap is van mening dat de VS één van de landen is die worden geconfronteerd met oplopende overheidsschulden en met de mogelijkheid dat die niet terugbetaald gaan kunnen worden. Bij Dagong is topman, Guan Jianzhong van mening dat het huidige westerse kredietratingsysteem verantwoordelijk is voor de wereldwijde crisis en voor de Europese schuldenprpblemen. De ratinghuizen gaven valse informatie en reageerden te laat op veranderingen in de marktomstandigheden.