S&P noemt de stijgende kosten voor de overheid voor het ondersteunen van de bankensector als voornaamste reden voor de ratingverlaging.

De reactie op Ierse staatsobligaties was niet heel groot, omdat de markt al een verhoogd risico had ingeprijsd bij Ierse staatsobligaties.

De opslag op Ierse staatsobligaties is al een flinke tijd hetzelfde als voor Griekse staatsobligaties, terwijl Griekenland een A- rating heeft bij S&P.

Daarentegen steeg de 5 jaars CDS wel naar het hoogste niveau sinds 6 mei, terwijl aandelen van Ierse banken fors onderuitgingen.

Theodoor Gilissen Bankiers denkt dat het goed mogelijk is dat de kredietbeoordelinginstanties in de komende tijd de rating van nog meer landen kunnen gaan verlagen. Landen met veel steun aan de financiële sector, zoals Groot-Brittannië en Ierland, lopen daarbij een verhoogd risico.

S&P noemt de stijgende kosten voor de overheid voor het ondersteunen van de bankensector als voornaamste reden voor de ratingverlaging.De reactie op Ierse staatsobligaties was niet heel groot, omdat de markt al een verhoogd risico had ingeprijsd bij Ierse staatsobligaties. De opslag op Ierse staatsobligaties is al een flinke tijd hetzelfde als voor Griekse staatsobligaties, terwijl Griekenland een A- rating heeft bij S&P. Daarentegen steeg de 5 jaars CDS wel naar het hoogste niveau sinds 6 mei, terwijl aandelen van Ierse banken fors onderuitgingen. Theodoor Gilissen Bankiers denkt dat het goed mogelijk is dat de kredietbeoordelinginstanties in de komende tijd de rating van nog meer landen kunnen gaan verlagen. Landen met veel steun aan de financiële sector, zoals Groot-Brittannië en Ierland, lopen daarbij een verhoogd risico.