Fitch was vorige week de eerste credit rating agency die Indonesië opwaardeerde van een BB+ naar een BBB- rating. Weliswaar slechts één "notch", maar wel een belangrijke; met een BBB- rating valt Indonesië in de zogenaamde "Investment grade" categorie.

Veel fondsmanagers mogen enkel beleggen in obligaties met minimaal een BBB- rating; deze upgrade kan dus leiden tot een verbeterde toegang tot kapitaal voor Indonesië.

Philip McNicholas, Director Asia-Pacific bij Fitch verklaarde de upgrade als volgt: "De upgrades weerspiegelen de sterke en stabiele economische groei, lage en afnemende schuldenratio's, betere liquiditeit en een verantwoord macro economisch beleid."

Fitch was vorige week de eerste credit rating agency die Indonesië opwaardeerde van een BB+ naar een BBB- rating. Weliswaar slechts één "notch", maar wel een belangrijke; met een BBB- rating valt Indonesië in de zogenaamde "Investment grade" categorie. Veel fondsmanagers mogen enkel beleggen in obligaties met minimaal een BBB- rating; deze upgrade kan dus leiden tot een verbeterde toegang tot kapitaal voor Indonesië. Philip McNicholas, Director Asia-Pacific bij Fitch verklaarde de upgrade als volgt: "De upgrades weerspiegelen de sterke en stabiele economische groei, lage en afnemende schuldenratio's, betere liquiditeit en een verantwoord macro economisch beleid."