Volgens Brian Coulton gaat het strenge besparingsprogramma dat het land moet door voeren hoe dan ook de economische groei doen vertragen.

Die groei is al één van de traagste van de regio.

Soledad Nunez, hoofd van de Spaans schatkist, tilt niet te zwaar aan de downgrading, zij wijst er op dat Spanje nog steeds over een hoge kredietrating beschikt in vergelijking met die van andere landen.

Nunez merkt op dat Spanje al 40% van zijn herfinanciering voor 2010 heeft doorgevoerd, hoewel het land in juli voor een totaal bedrag van 16,20 miljard euro staatsobligaties moet uitgeven.

De spread tussen Spaanse en Duitse staatsobligaties steeg afgelopen vrijdag tot 153 basispunten, ten opzichte van 152 basispunten de dag voordien. Over de afgelopen 53 jaar bedroeg die spread maar gemiddeld 23 basispunten.

Volgens Brian Coulton gaat het strenge besparingsprogramma dat het land moet door voeren hoe dan ook de economische groei doen vertragen. Die groei is al één van de traagste van de regio. Soledad Nunez, hoofd van de Spaans schatkist, tilt niet te zwaar aan de downgrading, zij wijst er op dat Spanje nog steeds over een hoge kredietrating beschikt in vergelijking met die van andere landen. Nunez merkt op dat Spanje al 40% van zijn herfinanciering voor 2010 heeft doorgevoerd, hoewel het land in juli voor een totaal bedrag van 16,20 miljard euro staatsobligaties moet uitgeven. De spread tussen Spaanse en Duitse staatsobligaties steeg afgelopen vrijdag tot 153 basispunten, ten opzichte van 152 basispunten de dag voordien. Over de afgelopen 53 jaar bedroeg die spread maar gemiddeld 23 basispunten.