Op de financiële markten is er een soort eigen schuld dikke bult-gevoel. De Nederlandse regering heeft eenzijdig de nadruk gelegd op besparingen en daardoor zijn er te weinig middelen vrijgemaakt om de economie te stimuleren. Was dit wel gebeurd, dan was de rating hoogstwaarschijnlijk niet verlaagd.

Juvyns merkt op dat we niet mogen vergeten dat zowat elke Nederlander het effect van de besparingen heeft mogen voelen. Een belangrijke factor daarbij is de crisis op de vastgoedmarkt, de bezitters van een huis hebben gemiddeld ongeveer 20% op hun bezit moeten afschrijven. Daardoor ontstaat een gevoel van minder welvaart, wat uiteindelijk ook op de consumptie weegt. Nederland zou stimuleringsmaatregelen dus goed kunnen gebruiken.

Op de financiële markten is er een soort eigen schuld dikke bult-gevoel. De Nederlandse regering heeft eenzijdig de nadruk gelegd op besparingen en daardoor zijn er te weinig middelen vrijgemaakt om de economie te stimuleren. Was dit wel gebeurd, dan was de rating hoogstwaarschijnlijk niet verlaagd. Juvyns merkt op dat we niet mogen vergeten dat zowat elke Nederlander het effect van de besparingen heeft mogen voelen. Een belangrijke factor daarbij is de crisis op de vastgoedmarkt, de bezitters van een huis hebben gemiddeld ongeveer 20% op hun bezit moeten afschrijven. Daardoor ontstaat een gevoel van minder welvaart, wat uiteindelijk ook op de consumptie weegt. Nederland zou stimuleringsmaatregelen dus goed kunnen gebruiken.