De gevraagde rentevergoeding ligt echter boven de tarieven die door het Internationaal Monetair Fonds worden gevraagd. Daarmee zou tegemoet worden gekomen aan een eis van de Duitsers.

Duitsland lijkt dus nu toch zijn verzet tegen een gesubsidieerd hulpprogramma voor Griekenland te hebben opgegeven. Na lang onderhandelen zijn de financieministers van de eurozone akkoord gegaan met het hulpprogramma.

Fitch verlaagde vrijdag de kredietrating voor Griekenland tot BBB-, wat maar één streepje verwijderd is van het niveau van junk bonds. De kredietrating van Griekenland is nu dezelfde als die van Bulgarije en Panama.

Fitch heeft bovendien ook nog eens een negatieve outlook voor het land. De regering van Angela Merkel leek er een erezaak van te maken dat Griekenland geen voorkeursbehandeling kreeg, maar haalde tijdens het weekend toch bakzeil.

De gevraagde rentevergoeding ligt echter boven de tarieven die door het Internationaal Monetair Fonds worden gevraagd. Daarmee zou tegemoet worden gekomen aan een eis van de Duitsers. Duitsland lijkt dus nu toch zijn verzet tegen een gesubsidieerd hulpprogramma voor Griekenland te hebben opgegeven. Na lang onderhandelen zijn de financieministers van de eurozone akkoord gegaan met het hulpprogramma. Fitch verlaagde vrijdag de kredietrating voor Griekenland tot BBB-, wat maar één streepje verwijderd is van het niveau van junk bonds. De kredietrating van Griekenland is nu dezelfde als die van Bulgarije en Panama. Fitch heeft bovendien ook nog eens een negatieve outlook voor het land. De regering van Angela Merkel leek er een erezaak van te maken dat Griekenland geen voorkeursbehandeling kreeg, maar haalde tijdens het weekend toch bakzeil.