Moody's heeft al te verstaan gegeven dat de kredietrating van alle landen uit de eurozone, inclusief die van de landen met een A-rating, gevaar loopt wanneer er een Griekse exit komt.

Op het vlak van bedrijfsresultaten zijn er vandaag de cijfers van Tesco, woensdag komen zowel Inditex als J. Sainsbury met cijfers. Deutsche Kabel komt vrijdag de rij afsluiten.

Weinig bedrijfsnieuws op komst

De komende week is er volgens ABN Amro niet veel bedrijfsnieuws van enige betekenis te verwachten. Daarmee verschuift de aandacht naar het macro-economische nieuws.

Op dat gebied zal met interesse worden uitgekeken naar de indicator van de OESO, die inzicht geeft in de vooruitzichten van de wereldeconomie voor de komende zes tot twaalf maanden.

Daarnaast zullen er gegevens worden gepubliceerd over de ontwikkeling van de consumptieprijzen in mei in de Verenigde Staten, de eurozone en Duitsland, en over de Nederlandse detailhandelsverkopen in april.

AEX kraakt dalende trendlijn

De AEX kraakte vorige week de dalende trendlijn maar strandde in de buurt van de recente toppen rond 296-297. Er tekent zich volgens ABN Amro nu een enigzins neutrale bandbreedte af tussen 287-297.

Onder de 287 komt de recente bodem op 281 in beeld en daaronder de lows van 2011. Boven de 297 punten kan er een correctieve fase starten richting de 306 en vervolgens 313,42. Kortom, vinger aan de pols.

De AEX heeft onlangs de middellange termijn stijgende trend verlaten, een patroon met lagere toppen en bodems signaleert op dit moment een dalende trend.

De steun op 286,89 is gesneuveld en de volgende halte lijkt 268,74. Eerste weerstand wacht rond 296,77 punten. Rond dit niveau ligt weerstand gevormd door de laatste koerspieken.

Een uitbraak hierboven is nodig om de index op korte termijn in meer neutraal vaarwater te brengen. Boven 313,42 klaart het langere termijn beeld pas wat op.

Moody's heeft al te verstaan gegeven dat de kredietrating van alle landen uit de eurozone, inclusief die van de landen met een A-rating, gevaar loopt wanneer er een Griekse exit komt. Op het vlak van bedrijfsresultaten zijn er vandaag de cijfers van Tesco, woensdag komen zowel Inditex als J. Sainsbury met cijfers. Deutsche Kabel komt vrijdag de rij afsluiten.Weinig bedrijfsnieuws op komst De komende week is er volgens ABN Amro niet veel bedrijfsnieuws van enige betekenis te verwachten. Daarmee verschuift de aandacht naar het macro-economische nieuws. Op dat gebied zal met interesse worden uitgekeken naar de indicator van de OESO, die inzicht geeft in de vooruitzichten van de wereldeconomie voor de komende zes tot twaalf maanden. Daarnaast zullen er gegevens worden gepubliceerd over de ontwikkeling van de consumptieprijzen in mei in de Verenigde Staten, de eurozone en Duitsland, en over de Nederlandse detailhandelsverkopen in april.AEX kraakt dalende trendlijn De AEX kraakte vorige week de dalende trendlijn maar strandde in de buurt van de recente toppen rond 296-297. Er tekent zich volgens ABN Amro nu een enigzins neutrale bandbreedte af tussen 287-297. Onder de 287 komt de recente bodem op 281 in beeld en daaronder de lows van 2011. Boven de 297 punten kan er een correctieve fase starten richting de 306 en vervolgens 313,42. Kortom, vinger aan de pols. De AEX heeft onlangs de middellange termijn stijgende trend verlaten, een patroon met lagere toppen en bodems signaleert op dit moment een dalende trend. De steun op 286,89 is gesneuveld en de volgende halte lijkt 268,74. Eerste weerstand wacht rond 296,77 punten. Rond dit niveau ligt weerstand gevormd door de laatste koerspieken. Een uitbraak hierboven is nodig om de index op korte termijn in meer neutraal vaarwater te brengen. Boven 313,42 klaart het langere termijn beeld pas wat op.