Dat betekent dat de voorspelbaarheidsfactor zeer klein is geworden. De kredietcrisis heeft gemaakt dat alles mogelijk is geworden op de financiële markten. De overheden bepalen nu de gang van zaken en niet meer de gewone economische gebeurtenissen, wetmatigheden of incentives.

Paul Brodsky en Lee Quaintance merken dat letterlijk alles mogelijk is geworden nu het vertrouwen in kredietratings, overheidsschulden, economisch Darwinisme, regelgeving enzovoort is verdwenen.

Zij halen het voorbeeld aan van Fannie Mae en Freddie Mac, die zwaar in de fout zijn mogen gaan en die nu op nieuwe overheidssteun mogen rekenen. Dat gebeurt echter wel op rekening van de obligatiehouders.

Nog zo'n voorbeeld: IBM dat zeker geen toprating heeft, ontleende 1,50 miljard dollar op de kredietmarkten en betaalde daar maar 1% rente op. Alles is dus mogelijk in deze post-zeepbelwereld.

Dat betekent dat de voorspelbaarheidsfactor zeer klein is geworden. De kredietcrisis heeft gemaakt dat alles mogelijk is geworden op de financiële markten. De overheden bepalen nu de gang van zaken en niet meer de gewone economische gebeurtenissen, wetmatigheden of incentives. Paul Brodsky en Lee Quaintance merken dat letterlijk alles mogelijk is geworden nu het vertrouwen in kredietratings, overheidsschulden, economisch Darwinisme, regelgeving enzovoort is verdwenen. Zij halen het voorbeeld aan van Fannie Mae en Freddie Mac, die zwaar in de fout zijn mogen gaan en die nu op nieuwe overheidssteun mogen rekenen. Dat gebeurt echter wel op rekening van de obligatiehouders. Nog zo'n voorbeeld: IBM dat zeker geen toprating heeft, ontleende 1,50 miljard dollar op de kredietmarkten en betaalde daar maar 1% rente op. Alles is dus mogelijk in deze post-zeepbelwereld.