Op de eerste plaats is er de (forse) daling van de huizenprijzen, terwijl daarnaast ook de beurs (eveneens forse) klappen kreeg. Het verlies was bijna tweemaal zo groot als in het derde kwartaal.

Het netto bezit van de Amerikaanse huisgezinnen bedroeg op 31 december nog 51500 miljard dollar, wat het laagste niveau is in vier jaar.

In 2008 ging er in totaal 11200 miljard dollar in rook op en dat was het grootste bedrag sinds de overheid in 1952 statistieken is gaan bijhouden.

Als gevolg van de afname van de waarde van hun bezittingen zijn Amerikaanse huisgezinnen meer beginnen te sparen, wat op zijn beurt een economisch herstel in de weg staat.

Op de eerste plaats is er de (forse) daling van de huizenprijzen, terwijl daarnaast ook de beurs (eveneens forse) klappen kreeg. Het verlies was bijna tweemaal zo groot als in het derde kwartaal. Het netto bezit van de Amerikaanse huisgezinnen bedroeg op 31 december nog 51500 miljard dollar, wat het laagste niveau is in vier jaar. In 2008 ging er in totaal 11200 miljard dollar in rook op en dat was het grootste bedrag sinds de overheid in 1952 statistieken is gaan bijhouden. Als gevolg van de afname van de waarde van hun bezittingen zijn Amerikaanse huisgezinnen meer beginnen te sparen, wat op zijn beurt een economisch herstel in de weg staat.