Een krediet supernova kan ons financieel systeem doen wankelen, meer bepaald wanneer het programma van goedkoop geld zoals dat door de Amerikaanse centrale bank werd uitgewerkt ontploft. In een mum van tijd zou dan de economie wereldwijd in elkaar zakken.

Eén van de oorzaken van deze dreiging is het gedrag van de investment bankiers. Die hebben een boel ballonnen opgeblazen door met hefboomeffecten te speculeren. Gross spreekt van een gigantische Ponzi schema dat op een bepaald moment noodgedwongen moet omvallen.

Een krediet supernova kan ons financieel systeem doen wankelen, meer bepaald wanneer het programma van goedkoop geld zoals dat door de Amerikaanse centrale bank werd uitgewerkt ontploft. In een mum van tijd zou dan de economie wereldwijd in elkaar zakken. Eén van de oorzaken van deze dreiging is het gedrag van de investment bankiers. Die hebben een boel ballonnen opgeblazen door met hefboomeffecten te speculeren. Gross spreekt van een gigantische Ponzi schema dat op een bepaald moment noodgedwongen moet omvallen.