Mondelez International zag het levenslicht als spin-off van Kraft Foods in oktober 2012.

Vandaag vallen onder de groep Kraft Foods de voedselactiviteiten zoals bereide maaltijden, kaas, vleeswaren en koffie (Mawell). Mondelez International (de fonetische roepnaam voor "wereld van lekkernijen") omvat de merken op het vlak van snacks: snoep, chocolade, koekjes en koffie (met Carte Noire en de Grand-Mèrekoffie).

Voor beleggers bestaat er dus enerzijds Kraft Foods: het levensmiddelenbedrijf dat uitsluitend in de VSA gevestigd is (met een operationele marge van 18% en een rendement op eigen vermogen van 16%) en waarvan de langetermijngroei waarschijnlijk niet sterk zal stijgen.

Anderzijds is er de internationale divisie (Europa, Azië, VSA en de groeilanden) met Mondelez International dat naar verwachting een meer duurzame groei op lange termijn zal kennen (maar een iets lagere rendabiliteit op korte termijn: 14% operationele marge en een rendement op eigen vermogen van 9%). Delaunay heeft een neutraal advies voor het aandeel.

Mondelez International zag het levenslicht als spin-off van Kraft Foods in oktober 2012. Vandaag vallen onder de groep Kraft Foods de voedselactiviteiten zoals bereide maaltijden, kaas, vleeswaren en koffie (Mawell). Mondelez International (de fonetische roepnaam voor "wereld van lekkernijen") omvat de merken op het vlak van snacks: snoep, chocolade, koekjes en koffie (met Carte Noire en de Grand-Mèrekoffie). Voor beleggers bestaat er dus enerzijds Kraft Foods: het levensmiddelenbedrijf dat uitsluitend in de VSA gevestigd is (met een operationele marge van 18% en een rendement op eigen vermogen van 16%) en waarvan de langetermijngroei waarschijnlijk niet sterk zal stijgen. Anderzijds is er de internationale divisie (Europa, Azië, VSA en de groeilanden) met Mondelez International dat naar verwachting een meer duurzame groei op lange termijn zal kennen (maar een iets lagere rendabiliteit op korte termijn: 14% operationele marge en een rendement op eigen vermogen van 9%). Delaunay heeft een neutraal advies voor het aandeel.