Naar andere redenen voor de stijging hadden de analisten het gissen. De Europese top van vorige week leverde per saldo weinig of niets op, terwijl de economische indicatoren nog steeds op slecht weer staan.

Sommige analisten merkten al gekscherend op dat de stijging te wijten was aan het feit dat bezitters van aandelen Apple deze verkochten en zo de koers van de dollar drukten.

De koersen van de meeste Europese staatsobligaties bleven per saldo min of meer stabiel. De rente op Spaanse staatsobligaties daalde niettemin met 12 basispunten. Deze week zal duidelijk moeten worden of de hausse bij de euro over voldoende draagkracht beschikt.

Naar andere redenen voor de stijging hadden de analisten het gissen. De Europese top van vorige week leverde per saldo weinig of niets op, terwijl de economische indicatoren nog steeds op slecht weer staan. Sommige analisten merkten al gekscherend op dat de stijging te wijten was aan het feit dat bezitters van aandelen Apple deze verkochten en zo de koers van de dollar drukten. De koersen van de meeste Europese staatsobligaties bleven per saldo min of meer stabiel. De rente op Spaanse staatsobligaties daalde niettemin met 12 basispunten. Deze week zal duidelijk moeten worden of de hausse bij de euro over voldoende draagkracht beschikt.