Na een korte pauze zijn ook in Europa de koersen opnieuw gaan stijgen. Daar stopt het niet mee, want ook de koers van de euro heeft de stijgende trend opnieuw te pakken. Daarnaast stijgen ook de olie- en goudprijs fors. Voor een vat ruwe olie moet opnieuw meer dan 82 dollar worden betaald.

Philip Morris beloont aandeelhouders

Philip Morris International, een van de grootste tabaksfabrikanten ter wereld, heeft gisteren een nieuw driejarig aandeleninkoopprogramma aangekondigd. Voor de realisering van het programma heeft Philip Morris een groter budget uitgetrokken dan analisten hadden verwacht. ABN Amro volgt het aandeel Philip Morris met een koopadvies.

Philips Morris International, producent van onder meer Marlboro-sigaretten, liet gisteren weten in augustus van dit jaar een driejarig inkoopprogramma van eigen aandelen te zullen starten.

Gedurende deze drie jaar zal Philips Morris voor een bedrag van USD 18 miljard aan eigen aandelen terugkopen. Dit budget is hoger dan de USD 12 miljard tot USD 15 miljard waar analisten op hadden gerekend.

Daarnaast maakte Philip Morris bekend, binnen enkele weken een kwartaaldividend van USD 0,77 per aandeel te zullen uitkeren. Sinds Philip Morris zich in 2008 losmaakte van moederonderneming Altria (Houden) heeft de tabaksfabrikant via dividenduitkeringen en aandeleninkoopprogramma's al USD 40 miljard teruggegeven aan de aandeelhouders.

De aankondigingen van het inkoopprogramma bevestigen nog maar eens dat Philip Morris het belang van de aandeelhouder goed voor ogen houdt. ABN Amro volgt het aandeel Philip Morris met een koopadvies.

Na een korte pauze zijn ook in Europa de koersen opnieuw gaan stijgen. Daar stopt het niet mee, want ook de koers van de euro heeft de stijgende trend opnieuw te pakken. Daarnaast stijgen ook de olie- en goudprijs fors. Voor een vat ruwe olie moet opnieuw meer dan 82 dollar worden betaald. Philip Morris beloont aandeelhouders Philip Morris International, een van de grootste tabaksfabrikanten ter wereld, heeft gisteren een nieuw driejarig aandeleninkoopprogramma aangekondigd. Voor de realisering van het programma heeft Philip Morris een groter budget uitgetrokken dan analisten hadden verwacht. ABN Amro volgt het aandeel Philip Morris met een koopadvies. Philips Morris International, producent van onder meer Marlboro-sigaretten, liet gisteren weten in augustus van dit jaar een driejarig inkoopprogramma van eigen aandelen te zullen starten. Gedurende deze drie jaar zal Philips Morris voor een bedrag van USD 18 miljard aan eigen aandelen terugkopen. Dit budget is hoger dan de USD 12 miljard tot USD 15 miljard waar analisten op hadden gerekend. Daarnaast maakte Philip Morris bekend, binnen enkele weken een kwartaaldividend van USD 0,77 per aandeel te zullen uitkeren. Sinds Philip Morris zich in 2008 losmaakte van moederonderneming Altria (Houden) heeft de tabaksfabrikant via dividenduitkeringen en aandeleninkoopprogramma's al USD 40 miljard teruggegeven aan de aandeelhouders. De aankondigingen van het inkoopprogramma bevestigen nog maar eens dat Philip Morris het belang van de aandeelhouder goed voor ogen houdt. ABN Amro volgt het aandeel Philip Morris met een koopadvies.