KPN zal geen finaal dividend betalen voor 2012, wat dus betekent dat het dividend beperkt blijft tot het voorschot van 12 eurocent dat eerder al betaald werd. Dit is echter meer dan het dividend voor 2013 dat amper 3 eurocent zou bedragen. Afgelopen zomer beloofde de telecomoperator nog een dividend van minstens 35 eurocent voor 2012 en 2013. Voordien mikte KPN zelfs op 90 eurocent.

De beslissing wordt toegedicht aan de noodzakelijke investeringen in de ontwikkeling van het 4G netwerk, waarbij de groep al 1,35 miljard euro besteedde aan het verwerven van frequenties in Nederland. KPN moet nu zwaar investeren in de uitbouw van dit nieuwe netwerk. Hoewel het nieuws zeer hard aankwam bij beleggers, is de beslissing noodzakelijk om een nieuwe schuldensneeuwbal te vermijden zoals eind jaren '90.

KPN zal geen finaal dividend betalen voor 2012, wat dus betekent dat het dividend beperkt blijft tot het voorschot van 12 eurocent dat eerder al betaald werd. Dit is echter meer dan het dividend voor 2013 dat amper 3 eurocent zou bedragen. Afgelopen zomer beloofde de telecomoperator nog een dividend van minstens 35 eurocent voor 2012 en 2013. Voordien mikte KPN zelfs op 90 eurocent.De beslissing wordt toegedicht aan de noodzakelijke investeringen in de ontwikkeling van het 4G netwerk, waarbij de groep al 1,35 miljard euro besteedde aan het verwerven van frequenties in Nederland. KPN moet nu zwaar investeren in de uitbouw van dit nieuwe netwerk. Hoewel het nieuws zeer hard aankwam bij beleggers, is de beslissing noodzakelijk om een nieuwe schuldensneeuwbal te vermijden zoals eind jaren '90.