KPN stelt de emissie op korte termijn te laten plaatsvinden, zo meldde het bedrijf bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

In het eerste kwartaal werd een omzet van EUR 2,9 miljard geboekt. Dit was in lijn met de verwachting, maar de operationele winst (EBITDA) was 3% beneden dan de verwachting van analisten.

De nettoschuld nam toe tot EUR 12,5 miljard als gevolg van de aankoop van de 4G-frequentie. Het verhouding nettoschuld/EBITDA is nu 2,8 terwijl de doelstelling van KPN een verhouding van 2,0 tot 2,5 is. KPN herhaalt de verwachting voor 2013.

KPN's kwartaalcijfers waren wat zwakker dan verwacht. Het feit dat het bedrijf de komende twee jaar geen dividend uitkeert is geen groot probleem, maar kan wel voor wat bedenkingen zorgen bij beleggers.

Het belangrijkste is de claimemissie die binnenkort zal plaatsvinden. KPN gebruikt de opbrengsten om daarmee de balans te versterken en investeringen in de komende jaren te financieren. ABN Amro heeft een neutraal advies.

KPN stelt de emissie op korte termijn te laten plaatsvinden, zo meldde het bedrijf bij de publicatie van de kwartaalcijfers. In het eerste kwartaal werd een omzet van EUR 2,9 miljard geboekt. Dit was in lijn met de verwachting, maar de operationele winst (EBITDA) was 3% beneden dan de verwachting van analisten. De nettoschuld nam toe tot EUR 12,5 miljard als gevolg van de aankoop van de 4G-frequentie. Het verhouding nettoschuld/EBITDA is nu 2,8 terwijl de doelstelling van KPN een verhouding van 2,0 tot 2,5 is. KPN herhaalt de verwachting voor 2013. KPN's kwartaalcijfers waren wat zwakker dan verwacht. Het feit dat het bedrijf de komende twee jaar geen dividend uitkeert is geen groot probleem, maar kan wel voor wat bedenkingen zorgen bij beleggers. Het belangrijkste is de claimemissie die binnenkort zal plaatsvinden. KPN gebruikt de opbrengsten om daarmee de balans te versterken en investeringen in de komende jaren te financieren. ABN Amro heeft een neutraal advies.