KPN loopt weer in de spotlights

Deze week is voor de Europese beurzen uiteraard een bijzonder kalme week, ook vandaag zal de handel zich waarschijnlijk weer op een laag pitje bevinden. De aandacht op politiek vlak gaat voorlopig vooral uit naar Italië, waar Mario Monti zijn regering heeft herschikt.

Belangrijkste aandeel in de spotlights was vorige week volgens ABN Amro zonder twijfel KPN. Het nieuws was echter negatief.

Hoewel de krantenkoppen dit weekend vooral de nadruk legden op het feit dat de recente frequentieveiling een meevaller voor het kabinet betekende, waren de hoge prijzen voor KPN een flinke tegenvaller.

Het bedrijf moest uiteindelijk veel meer betalen voor de frequenties dan analisten hadden verwacht. KPN reageerde direct door bekend te maken dat het slotdividend over 2012 komt te vervallen en het dividend over 2013 wordt gereduceerd tot een zeer magere 3 cent per aandeel. Het aandeel liet in reactie op dit nieuws de grootste koersdaling in elf jaar zien.

Technisch is het beeld van de AEX de afgelopen week vrijwel niet veranderd. De AEX consolideert tussen de eerste steun op 340,21 en weerstand op 347,00. Hogere niveaus blijven waarschijnlijk zolang de index boven het niveau van 340,21 blijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content