De deal zal de balans van KPN verbeteren, maar ABN Amro vindt de waardering op dit moment niet aantrekkelijk. Het neutraal advies blijft gehandhaafd.

Telefónica Deutschland moet in ruil voor de goedkeuring 20% van zijn netwerkcapaciteit in Duitsland verkopen. Dit kan mogelijk worden uitgebreid met 10%. De verkoop gebeurt via Drillisch, een mobile virtual network operator (MVNO) en wederverkoper van telecomdiensten.

Telefónica biedt een pakket van 2.1 en 2.6 GHz-frequenties, mobiele sites, nationale roaming en passieve site sharing aan.

Daarnaast worden bestaande contracten met groothandelaars verlengd tot 2025, en zal de transitie naar een andere gastnetwerk-operator worden gefaciliteerd.

De Europese Commissie wil snel stijgende prijzen van telecomdiensten voorkomen.

KPN zal voor de verkoop een belang van 20,5% krijgen in Telefónica Deutschland en ontvangt € 5 miljard in contanten. De balans verbetert door de verkoop.

Na de deal zal de netto schuld/EBITDA ongeveer op 2.0 uitkomen. De outlook voor de omzet en winst blijft echter mager in de komende jaren door hevige concurrentiedruk.

De goedkeuring van de deal kan leiden tot meer consolidatie van de sector in Europa. Toch ziet ABN Amro KPN niet direct als een doelwit en merken op dat América Móvil zijn belang in het telecombedrijf heeft afgebouwd in de afgelopen periode.

De waardering van KPN is nu niet aantrekkelijk, met een koers-winstverhouding van 19x voor 2015 en een dividendrendement van minder dan 3%. ABN Amro geeft binnen de telecomsector de voorkeur aan Orange of Vodafone.

De deal zal de balans van KPN verbeteren, maar ABN Amro vindt de waardering op dit moment niet aantrekkelijk. Het neutraal advies blijft gehandhaafd. Telefónica Deutschland moet in ruil voor de goedkeuring 20% van zijn netwerkcapaciteit in Duitsland verkopen. Dit kan mogelijk worden uitgebreid met 10%. De verkoop gebeurt via Drillisch, een mobile virtual network operator (MVNO) en wederverkoper van telecomdiensten. Telefónica biedt een pakket van 2.1 en 2.6 GHz-frequenties, mobiele sites, nationale roaming en passieve site sharing aan. Daarnaast worden bestaande contracten met groothandelaars verlengd tot 2025, en zal de transitie naar een andere gastnetwerk-operator worden gefaciliteerd. De Europese Commissie wil snel stijgende prijzen van telecomdiensten voorkomen. KPN zal voor de verkoop een belang van 20,5% krijgen in Telefónica Deutschland en ontvangt € 5 miljard in contanten. De balans verbetert door de verkoop. Na de deal zal de netto schuld/EBITDA ongeveer op 2.0 uitkomen. De outlook voor de omzet en winst blijft echter mager in de komende jaren door hevige concurrentiedruk. De goedkeuring van de deal kan leiden tot meer consolidatie van de sector in Europa. Toch ziet ABN Amro KPN niet direct als een doelwit en merken op dat América Móvil zijn belang in het telecombedrijf heeft afgebouwd in de afgelopen periode. De waardering van KPN is nu niet aantrekkelijk, met een koers-winstverhouding van 19x voor 2015 en een dividendrendement van minder dan 3%. ABN Amro geeft binnen de telecomsector de voorkeur aan Orange of Vodafone.