KPN zal na de transactie een belang krijgen van 20,5% in Telefónica Deutschland, waar beide partijen eerder 17,6% overeengekomen waren.

Daarmee wordt het nieuwe bod gewaardeerd op EUR 8,55 miljard. Voor KPN betekent dat een verbetering van ongeveer EUR 375 miljoen, ofwel EUR 0,10 per aandeel.

Tegelijkertijd heeft het Nederlandse telecombedrijf Telefónica een calloptie verschaft om het extra 2,9%-belang in Telefónica Deutschland tegen een uitoefenprijs van EUR 510 miljoen te bemachtigen.

América Móvil heeft zich achter het verbeterde bod geschaard waarover op 2 oktober zal worden gestemd.

De opinie van ABN Amro voor het aandeel KPN blijft Houden. Het is opmerkelijk dat América Móvil zich voor de verkoop van E-Plus heeft uitgesproken omdat de Duitse dochter een belangrijk pijler was van de Europese expansieplannen.

Het 20,5%-belang dat América Móvil heeft in Telefónica Deutschland na de transactie kan op lange termijn waarde toevoegen. Het aandeel KPN koerst momenteel 5% onder het bod van América Móvil van EUR 2,40 per aandeel.

KPN zal na de transactie een belang krijgen van 20,5% in Telefónica Deutschland, waar beide partijen eerder 17,6% overeengekomen waren. Daarmee wordt het nieuwe bod gewaardeerd op EUR 8,55 miljard. Voor KPN betekent dat een verbetering van ongeveer EUR 375 miljoen, ofwel EUR 0,10 per aandeel. Tegelijkertijd heeft het Nederlandse telecombedrijf Telefónica een calloptie verschaft om het extra 2,9%-belang in Telefónica Deutschland tegen een uitoefenprijs van EUR 510 miljoen te bemachtigen. América Móvil heeft zich achter het verbeterde bod geschaard waarover op 2 oktober zal worden gestemd. De opinie van ABN Amro voor het aandeel KPN blijft Houden. Het is opmerkelijk dat América Móvil zich voor de verkoop van E-Plus heeft uitgesproken omdat de Duitse dochter een belangrijk pijler was van de Europese expansieplannen. Het 20,5%-belang dat América Móvil heeft in Telefónica Deutschland na de transactie kan op lange termijn waarde toevoegen. Het aandeel KPN koerst momenteel 5% onder het bod van América Móvil van EUR 2,40 per aandeel.