ABN Amro verwacht dat BAM in de rest van jaar het omzetverlies goed kan maken, net zoals in voorgaande jaren.

BAM heeft het vooral in de Nederlandse markt moeilijk. De resultaten uit publiek-private projecten waren met EUR 8,6 miljoen opvallend sterk.

De waarde van het orderboek is met EUR 10,7 miljard onveranderd vergeleken met het afgelopen kwartaal. Het werkkapitaal heeft met EUR 280 miljoen grofweg dezelfde omvang als het eerste kwartaal van 2012.

BAM handhaaft de outlook voor het volledige jaar. ABN Amro is iets positiever omdat wij verwachten dat de bouwer minder reorganisatiekosten heeft vergeleken met 2012, terwijl ook de kwaliteit van het orderboek is toegenomen.

De eerstekwartaalresultaten zijn door de wintermaanden traditioneel zwak voor BAM. In operationeel opzicht heeft het bedrijf goed gepresteerd ondanks zwakke marktomstandigheden.

Het belangrijkste omslagpunt is herstel op de Nederlandse huizenmarkt.

Die laat bemoedigende ontwikkelingen zien - huizenprijzen en transactievolumes zijn de afgelopen twee maanden gestegen - maar het herstel is fragiel. Het is nog te vroeg om te stellen dat de bodem is bereikt. ABN Amro heeft een neutraal advies.

ABN Amro verwacht dat BAM in de rest van jaar het omzetverlies goed kan maken, net zoals in voorgaande jaren. BAM heeft het vooral in de Nederlandse markt moeilijk. De resultaten uit publiek-private projecten waren met EUR 8,6 miljoen opvallend sterk. De waarde van het orderboek is met EUR 10,7 miljard onveranderd vergeleken met het afgelopen kwartaal. Het werkkapitaal heeft met EUR 280 miljoen grofweg dezelfde omvang als het eerste kwartaal van 2012. BAM handhaaft de outlook voor het volledige jaar. ABN Amro is iets positiever omdat wij verwachten dat de bouwer minder reorganisatiekosten heeft vergeleken met 2012, terwijl ook de kwaliteit van het orderboek is toegenomen. De eerstekwartaalresultaten zijn door de wintermaanden traditioneel zwak voor BAM. In operationeel opzicht heeft het bedrijf goed gepresteerd ondanks zwakke marktomstandigheden. Het belangrijkste omslagpunt is herstel op de Nederlandse huizenmarkt. Die laat bemoedigende ontwikkelingen zien - huizenprijzen en transactievolumes zijn de afgelopen twee maanden gestegen - maar het herstel is fragiel. Het is nog te vroeg om te stellen dat de bodem is bereikt. ABN Amro heeft een neutraal advies.