De Slovenen zoeken een uitweg, maar worden onder andere geconfronteerd met het feit dat de kostprijs voor de verzekering van Sloveens staatsobligaties in de afgelopen weken steeds verder is opgelopen. Die kostprijs bedraagt nu meer dan 405 basispunten, dit volgens de cijfers verstrekt door Markit.

De afgelopen week werd een forse stijging opgetekend, zodat de CDS-contracten met een looptijd van 5 jaar nu duidelijk meer kosten dan de Spaanse en de Italiaanse. Dat betekent dat de kansen op een Sloveens bailout hoger ingeschat worden dan die op een Italiaanse of Spaanse.

De Slovenen zoeken een uitweg, maar worden onder andere geconfronteerd met het feit dat de kostprijs voor de verzekering van Sloveens staatsobligaties in de afgelopen weken steeds verder is opgelopen. Die kostprijs bedraagt nu meer dan 405 basispunten, dit volgens de cijfers verstrekt door Markit. De afgelopen week werd een forse stijging opgetekend, zodat de CDS-contracten met een looptijd van 5 jaar nu duidelijk meer kosten dan de Spaanse en de Italiaanse. Dat betekent dat de kansen op een Sloveens bailout hoger ingeschat worden dan die op een Italiaanse of Spaanse.