De levensstandaard is veel hoger dan uit de officiële cijfers zou blijken. De prijzen voor een aantal voedingsproducten, waaronder die van eieren, zijn fors gestegen. De kostprijs van een ontbijt wordt bijvoorbeeld steeds hoger, het is twee jaar geleden dat ontbijten nog zo duur was.

De droogte in grote delen van het grondgebied van de Verenigde Staten heeft ook varkens-, kippen- en rundvlees alsmaar duurder gemaakt. Sommige economen dringen nu aan op een herziening van de manier waarop de inflatiecijfers berekend worden, kwestie van meer betrouwbaar beeld van de situatie te krijgen.

De levensstandaard is veel hoger dan uit de officiële cijfers zou blijken. De prijzen voor een aantal voedingsproducten, waaronder die van eieren, zijn fors gestegen. De kostprijs van een ontbijt wordt bijvoorbeeld steeds hoger, het is twee jaar geleden dat ontbijten nog zo duur was. De droogte in grote delen van het grondgebied van de Verenigde Staten heeft ook varkens-, kippen- en rundvlees alsmaar duurder gemaakt. Sommige economen dringen nu aan op een herziening van de manier waarop de inflatiecijfers berekend worden, kwestie van meer betrouwbaar beeld van de situatie te krijgen.