De politici stonden er op anoniem te blijven, want het betrof volgens hen vertrouwelijke informatie. Het betreft bovendien voorlopige cijfers, de definitieve rekening moet nog worden gemaakt.

Royal Bank of Scotland Group gaat nog een stapje verder en raamt dat Portugal uiteindelijk 80 miljard euro zal nodig hebben. Het zal volgens deze bank bovendien niet lang duren alvorens de Portugezen om geld gaan komen.

Het rendement op Portugese staatsobligaties blijft maar oplopen en deze situatie kan vanzelfsprekend niet blijven duren. Het rendement op de tweejarige Portugese staatsobligatie bereikte gisteren het hoogste niveau sinds 1999.

De politici stonden er op anoniem te blijven, want het betrof volgens hen vertrouwelijke informatie. Het betreft bovendien voorlopige cijfers, de definitieve rekening moet nog worden gemaakt. Royal Bank of Scotland Group gaat nog een stapje verder en raamt dat Portugal uiteindelijk 80 miljard euro zal nodig hebben. Het zal volgens deze bank bovendien niet lang duren alvorens de Portugezen om geld gaan komen. Het rendement op Portugese staatsobligaties blijft maar oplopen en deze situatie kan vanzelfsprekend niet blijven duren. Het rendement op de tweejarige Portugese staatsobligatie bereikte gisteren het hoogste niveau sinds 1999.