Alain van der Heijden, fund manager bij Kempen Capital Management, is van mening dat de markt voor bedrijfsobligaties inderdaad aan het verzwakken is. Die verzwakking is een gevolg van een combinatie van factoren: de tapering-dreiging die uitgaat van de FED en de betere economische vooruitzichten in Europa.

De kostprijs om zich te verzekeren voor bedrijfsobligaties loopt op, zoals blijkt uit de evolutie van de Markit iTraxx Europe Index van credit-default swaps.

Deze index, die betrekking heeft op 125 bedrijven met een investment-grade rating is in augustus met 6 basispunten gestegen tot 106. In het geval van de Markit iTraxx Crossover Index, die de meer speculatieve obligaties betreft, is de stijging zelfs nog meer uitgesproken.

Alain van der Heijden, fund manager bij Kempen Capital Management, is van mening dat de markt voor bedrijfsobligaties inderdaad aan het verzwakken is. Die verzwakking is een gevolg van een combinatie van factoren: de tapering-dreiging die uitgaat van de FED en de betere economische vooruitzichten in Europa. De kostprijs om zich te verzekeren voor bedrijfsobligaties loopt op, zoals blijkt uit de evolutie van de Markit iTraxx Europe Index van credit-default swaps. Deze index, die betrekking heeft op 125 bedrijven met een investment-grade rating is in augustus met 6 basispunten gestegen tot 106. In het geval van de Markit iTraxx Crossover Index, die de meer speculatieve obligaties betreft, is de stijging zelfs nog meer uitgesproken.