Die operatie lijkt echter volledig te zijn mislukt, ondanks de juichkreten die de FED laat horen. In totaal spendeerde de FED sinds juni 2009, officieel de datum dat de recessie eindigde, 2400 miljard dollar om de economie weer te doen groeien. Er kwamen sinds die maand welgeteld 6.156.000 nieuwe jobs bij.

De kostprijs van de jobcreatie bedraagt dus 389.863 dollar per kop, wat natuurlijk een enorm bedrag is. Voegen we daar nog aan toe dat de kwaliteit van de nieuwe banen zwaar te wensen overlaat, veel jobs zijn tijdelijk en/of slecht betaald. Van een succes kan dus onmogelijk sprake zijn.

Die operatie lijkt echter volledig te zijn mislukt, ondanks de juichkreten die de FED laat horen. In totaal spendeerde de FED sinds juni 2009, officieel de datum dat de recessie eindigde, 2400 miljard dollar om de economie weer te doen groeien. Er kwamen sinds die maand welgeteld 6.156.000 nieuwe jobs bij. De kostprijs van de jobcreatie bedraagt dus 389.863 dollar per kop, wat natuurlijk een enorm bedrag is. Voegen we daar nog aan toe dat de kwaliteit van de nieuwe banen zwaar te wensen overlaat, veel jobs zijn tijdelijk en/of slecht betaald. Van een succes kan dus onmogelijk sprake zijn.