Na die eerdere aardbeving viel de economische activiteit fors terug, maar veerde daarna snel weer op dankzij de delokalisering van de productie naar fabrieken in andere Japanse regio's enerzijds, en dankzij het herstelplan van de regering anderzijds.

Op dit ogenblik heeft de regering al een hulpplan bekendgemaakt en zal ze wellicht snel een speciaal budget goedkeuren voor de wederopbouw, mogelijk voor een bedrag van in totaal 134 miljard euro. Dexia denkt dat de economische groei negatief zal worden beïnvloed en dat er een recessie aankomt.

Na die eerdere aardbeving viel de economische activiteit fors terug, maar veerde daarna snel weer op dankzij de delokalisering van de productie naar fabrieken in andere Japanse regio's enerzijds, en dankzij het herstelplan van de regering anderzijds. Op dit ogenblik heeft de regering al een hulpplan bekendgemaakt en zal ze wellicht snel een speciaal budget goedkeuren voor de wederopbouw, mogelijk voor een bedrag van in totaal 134 miljard euro. Dexia denkt dat de economische groei negatief zal worden beïnvloed en dat er een recessie aankomt.