Het inrichten van portefeuilles op basis van de traditionele gedachte dat prijzen geneigd zijn om uiteindelijk uit te komen in de buurt van de mediaan is een minder aantrekkelijke beleggingsstrategie in een wereld waarin gerealiseerde rendementen veeleer weg van de mediaan clusteren, in de richting van de 'staarten'.

Rich Clarida van Pimco: "Succesvolle beleggingsstrategieën in het tijdperk van de 'New Normal' zullen in het algemeen minder hefboomwerking hebben dan in het tijdperk van de 'Great Moderation'."

Er zal sprake zijn van dunnere staarten aan de rechterkant (verwijzend naar positieve rendementen) tegenover dikkere staarten aan de linkerkant (verwijzend naar verliezen).

Door deze asymmetrie zullen kredietverstrekkers voorzichtiger zijn en de kosten van het financieren van speculatieve transacties oplopen, zo concludeert Clarida.

Het inrichten van portefeuilles op basis van de traditionele gedachte dat prijzen geneigd zijn om uiteindelijk uit te komen in de buurt van de mediaan is een minder aantrekkelijke beleggingsstrategie in een wereld waarin gerealiseerde rendementen veeleer weg van de mediaan clusteren, in de richting van de 'staarten'. Rich Clarida van Pimco: "Succesvolle beleggingsstrategieën in het tijdperk van de 'New Normal' zullen in het algemeen minder hefboomwerking hebben dan in het tijdperk van de 'Great Moderation'." Er zal sprake zijn van dunnere staarten aan de rechterkant (verwijzend naar positieve rendementen) tegenover dikkere staarten aan de linkerkant (verwijzend naar verliezen). Door deze asymmetrie zullen kredietverstrekkers voorzichtiger zijn en de kosten van het financieren van speculatieve transacties oplopen, zo concludeert Clarida.