Aan de huidige prijzen voor olie en aardgas zou de exploitatie van 96% van het grote Monterey Basin simpelweg niet rendabel zijn. Bovendien swingen de kosten voor fracking de pan uit, het wordt steeds duurder om energiebronnen te ontginnen terwijl de opbrengst van die bronnen steeds kleiner wordt.

Daardoor raken steeds meer bedrijven die actief zijn in het ontginnen van schaalolie en -gas in financiële problemen. Op basis van de huidige stand van zaken kan nu al probleemloos voorspeld worden dat niet alle bedrijven actief in de sector van fracking het zullen overleven.

Aan de huidige prijzen voor olie en aardgas zou de exploitatie van 96% van het grote Monterey Basin simpelweg niet rendabel zijn. Bovendien swingen de kosten voor fracking de pan uit, het wordt steeds duurder om energiebronnen te ontginnen terwijl de opbrengst van die bronnen steeds kleiner wordt. Daardoor raken steeds meer bedrijven die actief zijn in het ontginnen van schaalolie en -gas in financiële problemen. Op basis van de huidige stand van zaken kan nu al probleemloos voorspeld worden dat niet alle bedrijven actief in de sector van fracking het zullen overleven.