De kosten voor de Europese banken voor een financiering in dollars stegen gisteren voor de vijfde dag op rij. Daarmee bereikte die kosten het hoogste niveau in twee weken.

De three-month cross-currency basis swap stond woensdag 147 basispunten boven de Libor, ten opzichte van slechts 141 basispunten de dag voordien. De kloof is met 16 basispunten toegenomen sinds de central banken tussenbeide zijn gekomen op de mark.

Ook op andere interbancaire markten blijven de markten het moeilijk hebben. Spaanse banken namen in november 98 miljard euro bij de ECB op, wat het hoogste bedrag was sinds september 2010. Dat betekent eveneens dat de banken nog moeilijk aan geld raken.

De kosten voor de Europese banken voor een financiering in dollars stegen gisteren voor de vijfde dag op rij. Daarmee bereikte die kosten het hoogste niveau in twee weken. De three-month cross-currency basis swap stond woensdag 147 basispunten boven de Libor, ten opzichte van slechts 141 basispunten de dag voordien. De kloof is met 16 basispunten toegenomen sinds de central banken tussenbeide zijn gekomen op de mark. Ook op andere interbancaire markten blijven de markten het moeilijk hebben. Spaanse banken namen in november 98 miljard euro bij de ECB op, wat het hoogste bedrag was sinds september 2010. Dat betekent eveneens dat de banken nog moeilijk aan geld raken.