Na een forse koersdaling op maandag trad dinsdag echter alweer herstel op. Na de korte schrikreactie werden de daarop volgende ontwikkelingen in Oekraïne door beleggers grotendeels genegeerd.

Rusland heeft de Krim bezet om zijn belangen met betrekking tot de Zwarte Zeevloot te beschermen. De meerderheid van de Krim-bevolking is het er echter mee eens en de regering in Kiev is betrekkelijk machteloos.

Daaruit vallen dus voor de Verenigde Staten en Europa geen zware argumenten te ontlenen om militair in te grijpen en het Russische leger van de Krim te verdrijven.

Na een forse koersdaling op maandag trad dinsdag echter alweer herstel op. Na de korte schrikreactie werden de daarop volgende ontwikkelingen in Oekraïne door beleggers grotendeels genegeerd. Rusland heeft de Krim bezet om zijn belangen met betrekking tot de Zwarte Zeevloot te beschermen. De meerderheid van de Krim-bevolking is het er echter mee eens en de regering in Kiev is betrekkelijk machteloos. Daaruit vallen dus voor de Verenigde Staten en Europa geen zware argumenten te ontlenen om militair in te grijpen en het Russische leger van de Krim te verdrijven.