Moody's verlaagde de kredietrating voor Griekenland en heeft nog steeds een negatieve outlook voor het land. Het risico is vrij groot dat Griekenland nog meer zal moeten betalen op zijn schulden.

Ook op de beurs was het sentiment gisteren negatief. De benchmark ASE Index daalde met 3,90% tot 1860,76, waardoor de index op jaarbasis een daling van meer dan 15% laat optekenen.

Credit-default swaps, waar de beleggers zich mee kunnen verzekeren tegen een wanbetaling in het komende jaar stegen met 104 basispunten tot 744,70.

Moody's verlaagde de kredietrating voor Griekenland en heeft nog steeds een negatieve outlook voor het land. Het risico is vrij groot dat Griekenland nog meer zal moeten betalen op zijn schulden. Ook op de beurs was het sentiment gisteren negatief. De benchmark ASE Index daalde met 3,90% tot 1860,76, waardoor de index op jaarbasis een daling van meer dan 15% laat optekenen. Credit-default swaps, waar de beleggers zich mee kunnen verzekeren tegen een wanbetaling in het komende jaar stegen met 104 basispunten tot 744,70.