Dat lijkt overdreven, maar is het eigenlijk toch niet. Zuid-Korea maakt voor de eerste handelsdag van de maand zijn handelscijfers bekend, waardoor het de eerste grote economie is die met dergelijke cijfers komt. Bovendien is de Koreaanse export sterk blootgesteld aan China en Japan.

Aan de Koreaanse exportcijfers kan dus een sterk voorlopend effect worden toegekend, ze gelden zelfs als een leading indicator voor de wereldhandel.

Op basis van de huidige evolutie van de Koreaanse handelscijfers zou men nu kunnen stellen dat de groei van de wereldeconomie aan het uitbodemen is.

Dat lijkt overdreven, maar is het eigenlijk toch niet. Zuid-Korea maakt voor de eerste handelsdag van de maand zijn handelscijfers bekend, waardoor het de eerste grote economie is die met dergelijke cijfers komt. Bovendien is de Koreaanse export sterk blootgesteld aan China en Japan. Aan de Koreaanse exportcijfers kan dus een sterk voorlopend effect worden toegekend, ze gelden zelfs als een leading indicator voor de wereldhandel. Op basis van de huidige evolutie van de Koreaanse handelscijfers zou men nu kunnen stellen dat de groei van de wereldeconomie aan het uitbodemen is.