Kopzorgen over de Europese economie steken weer de kop op, nu blijkt dat de Italiaanse economie totaal onverwacht opnieuw in een recessie is beland. Daarmee zijn de twijfels over de herstelkracht van die economie plots weer toegenomen, het herstel is blijkbaar niet zo sterk als men ons wil doen geloven.

Bovendien lijkt ook de Duitse economie, tot dusver nog altijd de sterkhouder in Europa, te verzwakken. Die evolutie kan nog versnellen wanneer de invloed van de Russische crisis bij onze oosterburen voelbaar zal worden. De financiële markten kijken nu naar de Europese Centrale Bank, die nieuwe maatregelen zal moeten treffen.

Kopzorgen over de Europese economie steken weer de kop op, nu blijkt dat de Italiaanse economie totaal onverwacht opnieuw in een recessie is beland. Daarmee zijn de twijfels over de herstelkracht van die economie plots weer toegenomen, het herstel is blijkbaar niet zo sterk als men ons wil doen geloven. Bovendien lijkt ook de Duitse economie, tot dusver nog altijd de sterkhouder in Europa, te verzwakken. Die evolutie kan nog versnellen wanneer de invloed van de Russische crisis bij onze oosterburen voelbaar zal worden. De financiële markten kijken nu naar de Europese Centrale Bank, die nieuwe maatregelen zal moeten treffen.