Een verdriedubbeling van de kopervoorraden op de London Metal Exchange lag vorig jaar aan de basis van een instorting van de koperprijs. Een ton koper werd op jaarbasis 59% goedkoper.

Miguel Perez-Santalla, sales vice president bij Heraeus Precious Metals Management in New York, vindt het bemoedigend dat de koperprijs ondanks tegenvallend economisch nieuws niet meer verder daalt.

Koper wordt nog steeds beschouwd als een voorlopende indicator in de sector van de grondstoffen. Wanneer de koperprijs gaat 'lopen', volgen de meeste andere basismetalen meestal ook.

Dat is ook de mening van Richard Adkerson, chief executive officer of Freeport-McMoRan Copper & Gold, die in een interview met CNBC zich voorzichtig optimistisch uitliet over de evolutie van de koperprijs.

De vraag naar koper is ingestort toen de economische crisis er aan kwam, maar die vraag zou zich ook even snel weer kunnen herstellen.

De koperprijs bereikte op 2 juli 2008 een piek op 8940 dollar per ton. Tegenwoordig kan u een ton koper kopen voor een bedrag tussen 3000 en 3500 dollar per ton. Adkerson ziet rond 3000 dollar nieuwe koopkansen weggelegt.

Een verdriedubbeling van de kopervoorraden op de London Metal Exchange lag vorig jaar aan de basis van een instorting van de koperprijs. Een ton koper werd op jaarbasis 59% goedkoper. Miguel Perez-Santalla, sales vice president bij Heraeus Precious Metals Management in New York, vindt het bemoedigend dat de koperprijs ondanks tegenvallend economisch nieuws niet meer verder daalt. Koper wordt nog steeds beschouwd als een voorlopende indicator in de sector van de grondstoffen. Wanneer de koperprijs gaat 'lopen', volgen de meeste andere basismetalen meestal ook.Dat is ook de mening van Richard Adkerson, chief executive officer of Freeport-McMoRan Copper & Gold, die in een interview met CNBC zich voorzichtig optimistisch uitliet over de evolutie van de koperprijs. De vraag naar koper is ingestort toen de economische crisis er aan kwam, maar die vraag zou zich ook even snel weer kunnen herstellen. De koperprijs bereikte op 2 juli 2008 een piek op 8940 dollar per ton. Tegenwoordig kan u een ton koper kopen voor een bedrag tussen 3000 en 3500 dollar per ton. Adkerson ziet rond 3000 dollar nieuwe koopkansen weggelegt.