De voorraden bij de Shanghai Futures Exchange (SHFE) zijn vorige week afgenomen naar het laagste niveau in meer dan zeven maanden. Dit wijst erop dat de vraag opnieuw aantrekt.

China heeft volgens Royal Bank of Scotland de voorbije maanden minder koper ingevoerd en vooral de eigen voorraden aangesproken.

Volgens de meest recente cijfers van de International Copper Study Group (ICSG) was er in februari een aanbodtekort van 17.000 ton. De instelling verwacht dat het tekort dit jaar op 377.000 ton zal uitkomen.

De voorraden bij de Shanghai Futures Exchange (SHFE) zijn vorige week afgenomen naar het laagste niveau in meer dan zeven maanden. Dit wijst erop dat de vraag opnieuw aantrekt. China heeft volgens Royal Bank of Scotland de voorbije maanden minder koper ingevoerd en vooral de eigen voorraden aangesproken. Volgens de meest recente cijfers van de International Copper Study Group (ICSG) was er in februari een aanbodtekort van 17.000 ton. De instelling verwacht dat het tekort dit jaar op 377.000 ton zal uitkomen.