Maar nu hebben de kopers van goud de handdoek in de ring gegooid en dat in verschillende delen van de wereld. De interesse voor goud in de Verenigde Staten is sterk gedaald, maar hetzelfde gebeurt in Azië en in Europa. Sommige handelaren krijgen nog amper kandidaat-kopers over de vloer.

Verkopen van American Eagles met 63% gekelderd

De verkopen van American Eagles, de populairste Amerikaanse gouden munt, zijn met 63% gedaald. In Europa is de terugval in de verkopen minder uitgesproken, maar toch duidelijk merkbaar. Dat vooral de verkopen van gouden munten kelderen, wordt als een voorlopende indicator beschouwd.

Jonathan Potts, managing director bij FideliTrade, de grootste Amerikaanse handelaar in edelmetalen, gaf toe dat het de voorbije twee maanden bijzonder rustig is geweest.

De kandidaat-kopers zijn vooral teleurgesteld omdat de goudprijs weigerde omhoog te gaan op een tijdstip dat de Europese schuldencrisis volop woedde.

Maar nu hebben de kopers van goud de handdoek in de ring gegooid en dat in verschillende delen van de wereld. De interesse voor goud in de Verenigde Staten is sterk gedaald, maar hetzelfde gebeurt in Azië en in Europa. Sommige handelaren krijgen nog amper kandidaat-kopers over de vloer. Verkopen van American Eagles met 63% gekelderd De verkopen van American Eagles, de populairste Amerikaanse gouden munt, zijn met 63% gedaald. In Europa is de terugval in de verkopen minder uitgesproken, maar toch duidelijk merkbaar. Dat vooral de verkopen van gouden munten kelderen, wordt als een voorlopende indicator beschouwd. Jonathan Potts, managing director bij FideliTrade, de grootste Amerikaanse handelaar in edelmetalen, gaf toe dat het de voorbije twee maanden bijzonder rustig is geweest. De kandidaat-kopers zijn vooral teleurgesteld omdat de goudprijs weigerde omhoog te gaan op een tijdstip dat de Europese schuldencrisis volop woedde.