China wil bovendien ook nog eens de speculatie in de vastgoedsector afremmen, waardoor de vraag naar nieuwe huizen kan afnemen.

Daarnaast is het ook nog steeds allesbehalve duidelijk in welke mate de Europese schuldencrisis de groei van de Chinese economie gaat beïnvloeden.

Voor de mijnbouwbedrijven brengt dat heel wat onzekerheid met zich mee. Die onzekerheid bemoeilijkt beslissingen over toekomstige investeringen.

Bij Freeport-McMoran Copper & Gold is topman Richard Adkerson van mening dat de Chinese economie maar één van de risico's waar de grondstoffenmarkten mee geconfronteerd worden.

Zijn collega Diego Hernandez van Codelco verwacht dan ook dat specifiek de kopermarkt in de komende 12 maanden erg volatiel gaat blijven. Er was de afgelopen maanden een opvallende correlatie tussen de grondstoffenprijzen en de beurskoersen.

China wil bovendien ook nog eens de speculatie in de vastgoedsector afremmen, waardoor de vraag naar nieuwe huizen kan afnemen. Daarnaast is het ook nog steeds allesbehalve duidelijk in welke mate de Europese schuldencrisis de groei van de Chinese economie gaat beïnvloeden. Voor de mijnbouwbedrijven brengt dat heel wat onzekerheid met zich mee. Die onzekerheid bemoeilijkt beslissingen over toekomstige investeringen. Bij Freeport-McMoran Copper & Gold is topman Richard Adkerson van mening dat de Chinese economie maar één van de risico's waar de grondstoffenmarkten mee geconfronteerd worden. Zijn collega Diego Hernandez van Codelco verwacht dan ook dat specifiek de kopermarkt in de komende 12 maanden erg volatiel gaat blijven. Er was de afgelopen maanden een opvallende correlatie tussen de grondstoffenprijzen en de beurskoersen.