De daling van de koperprijs heeft op de eerste plaats te maken met het verlagen van de economische groeiverwachtingen voor de eurozone door het Internationaal Monetair Fonds. George Gero, analist bij RBC, verwacht geen grote fysieke vraag naar koper op dit moment.

Het is voor de eerste keer sinds oktober 2011 dat de koperprijs door het belangrijke steunniveau van 3,20 dollar is teruggevallen. Richard Ross, global technical analyst bij Auerbach Grayson, denkt dat er nu nog een groot neerwaarts potentieel bij koper aanwezig is.

De daling van de koperprijs heeft op de eerste plaats te maken met het verlagen van de economische groeiverwachtingen voor de eurozone door het Internationaal Monetair Fonds. George Gero, analist bij RBC, verwacht geen grote fysieke vraag naar koper op dit moment. Het is voor de eerste keer sinds oktober 2011 dat de koperprijs door het belangrijke steunniveau van 3,20 dollar is teruggevallen. Richard Ross, global technical analyst bij Auerbach Grayson, denkt dat er nu nog een groot neerwaarts potentieel bij koper aanwezig is.